Böcker med musik och noter

Det kommer en tid på året när alla tänker på orden Per Gessle sjöng och då inte Sommartider eller Det är över nu. Tänk mer i stil med När alla vännerna gått hem. Då är det ett bra tillfälle att ta fram musikutrustningen, notbladen och börja spela. Har du svårt att hitta inspiration.

När du fått feeling kan du dessutom hitta den hårdvaran du behöver som tar fram bästa stjärnmusikern inom dig. Har du bara tillgång till rätt förutsättningar, finns det inga hinder i ditt liv, utom du själv.

Musiken utvecklar fler sinnen

När du spelar piano, gitarr eller vilket instrument som helst använder du delar av nervsystemet och hjärnan du normalt sett inte använder. Ju mer du övar, desto starkare blir kopplingarna och det blir lättare med tiden att improvisera eller lära dig nya tekniker. En tekniskt kunnig musiker har alltid lättare att få jobb.

Det är sant att övning ger färdighet och att tekniken sitter i kroppen. Men musiken skapar bilder och kopplingar i hjärnan också visuellt. För den som spelar och sjunger sker den kopplingen via noter och texter. Faktiskt minst lika mycket som att höra musiken genom öronen.