Gör en kulturresa

Sverige är ett land som är rikt på kultur. Oavsett om det är på amatör eller professionell nivå så har vi hög aktivitet när det kommer till musik, litteratur, film och annan konst. Så varför inte utforska kulturens Sverige, ge sig ut på en kulturresa.nationalmuseum

Det praktiska

När man skall resa land och rike runt så gäller det självklart att man har en uppfattning om de praktiska bitarna. Hur skall man egentligen bäst lösa resa och boende? Alla de förslagen vi går igenom i denna artikeln går först och främst att nå via det svenska tågnätet och lokaltrafiken.Det billigaste priset på tågbiljetter med SJ får man oftast om man om man bokar i god tid innan. Bästa sättet brukar vara att titta på den lågpriskalender som SJ erbjuder. Där man kan se de billigaste priserna varje dag för vald resa. På så sätt kan man planera sin resa för att göra allt så billigt som möjligt.När det gäller boende så kan man ofta spara pengar genom att inte bo centralt i orten man besöker. Det brukar dock innebära ökade resekostnader när man skall ta sig till och från hotellet. Något som i värsta fall kan ta bort de besparingarna man gjorde genom att inte bo centralt. Det finns dock besparingar att göra även om man väljer att bo mer centralt och på ett hotell med lite högre klass. Om man håller sig till samma kedja under hela sin resa så kan man oftast dra nytta av någon form av bonusprogram. Elite hotels har till exempel ett gästprogram där man får en frinatt efter en viss summa spenderade pengar. Desto fler nätter man spenderar där, desto mer poäng får man dessutom per natt. Utöver det ingår bland annat en restaurangcheck vilket gör att man kan spara pengar på maten samt en stor mängd andra förmåner.

De viktigaste besöken

Stockholm

Även kulturellt så gör Stockholm sig värd titeln som Sveriges huvudstad. Med alla sina konserthallar och arenor så är det så gott som alltid någon större konsert på gång i staden och om det inte är det så kan man fortfarande hitta livemusik på någon av stadens alla krogar och klubbar.Många av Sveriges bäst ansedda museum finns även i Stockholm. Vill man får en uppfattning om den Svenska kulturen genom tiderna så är Skansen ett måste. Skansen är nämligen världens äldsta friluftsmuseum och grundades 1891. På markerna finns det många historiska byggnader som ger en uppfattning m hur man levde i Sverige förr i tiden.Vill man se på fotografisk konst så finns det endast ett renodlat alternativ, Fotografiska.Utöver de ovan nämnda besöken så bör man även besöka Stockholms Stadsmuseum, Moderna Museet, Etnografiska museet och många många fler.

Göteborg

I Göteborg finns det förutom ett rikt musikliv även flera museum samt kända biografer. På Göteborgs konstmuseum visas regelbundet nya utställningar samt exemplar ur deras egna samlingar. I Den egna samlingen finns allt från moderna skapelser till konst som man kan spåra tillbaka ända till 1400-talet.Göteborg har även en stor filmhistorisk betydelse. På Avenyn kan man besöka Bio Roy, tidigare bio Royal. Det nya namnet fick bion som en hyllning till den göteborgsfödda filmskaparen Roy Andersson känd för sådana filmer som En kärlekshistoria, Sånger från andra våningen och En duva satt på en gren och funderade på tillvaron.