Populära böcker – thriller

Vad händer på thrillerfronten i vår? Många av de stora författarna kommer programenligt med en ny bok i år, men även en del spännande debutanter kan vara värda att läsa.thriller-woman-reading

Skuggorna vänder tillbaka [Olivier Trucs]

Författaren är en fransk journalist som bor i Stockholm. Efter den kritikerrosade debutboken ‘Fyrtio dagar utan skugga’ återkommer nu Olivier Trucs med en ny fristående fortsättning. I ‘Skuggorna vänder tillbaka’ hamnar vi i den expansiva norska hamnstaden Hammerfest där den expansiva oljeindustrin har ambitioner att skapa ett arktiskt Dubai. Men konflikter uppstår när de samiska intressena hindrar och fördröjer expansionen och när plötsligt flera dödsfall inträffar i tät följd stegras spänningen än mer mellan renägarna och stadens befolkning.

Fool Me Once [Harlan Coben]

Det är skönt att veta: när våren är här då kommer också Harlan Coben med sin nya thriller. Coben brukar ha en man som huvudperson men i år överraskar han med att istället väva sin historia kring en kvinna. Under tiden dyker plötsligt en man upp som blivit mördad för flera veckor sedan – fast på webcamen.

Fartblinda [Carolina Neurath]

Carolina Neurath har tidigare skrivit reportageböcker om finansmarknaden och nu kommer hon med sin första roman som behandlar samma område. En av huvudpersonerna är ekonomijournalist och har fått ett tips om fusk i en av de stora prestigebankerna. Hon kastas in i strider med såväl mäktiga finansmän som egna chefer när hon avslöjar hur banken bryter mot lagarna.  Kriser och maktspel avlöser varandra och hon får erfara hur långt de högsta topparna i bankvärlden är beredda att gå för att för att rädda sig själva.