Skapa en skön och mysig läshörna hemmavid

Att låta sig uppslukas av en bok är en fantastisk känsla. Du får en chans att lämna stress och oro, och istället dyka in i en annan värld. Vad är mysigare under hösten än att tända lite ljus, sätta på lugn musik och sätta sig ner på en skön plats.

Det är inte svårt att skapa en läshörna

Det behöver inte vara krångligt att skapa en lugn plats för läsning. Om du i ditt hem har ett tomt hörn som saknar användning kan du lätt göra om det till en läsplats. Inred hörnet med en skön sittplats, till exempel en skön fåtölj eller en soffa. Ha också tillräckligt med belysning så att dina ögon orkar läsa.

Naturligt ljus är också skönt för dina ögon, om du har ett utrymme nära ett fönster blir det också en fin läsplats. Om du saknar burspråk går också ett brett fönsterbräde bra.

Det kan också vara trevligt att ha sällskap av en nybryggd kopp kaffe eller en tekopp under läsning. Satsa därför också på ett stadigt sidobord till din läsplats.

Konst är också ett välkommet inlägg i läshörnan. På nätet kan du hitta en mängd konst som tilltalar dig och din personliga stil.